Ieškoti šiame dienoraštyje

2019 m. kovo 22 d., penktadienis

KORTELIŲ DUOMBAZĖ "TRADINGCARDDB.COM" NAUDA IR NAUDOJIMAS - I DALIS SUVEDINĖJIMAS

    Dalis grupės narių jau seniai sėkmingai naudojasi populiariausia pasaulyje kortelių duombaze "tradingcarddb.com", šis straipsnis skirtas tiems, kurie dar nesiryžo jos išbandyti, labai stipriai rekomenduoju. 


Kas tai yra ir kokia iš jos nauda?
    Visų pirma, šiame tinklapyje yra pateikti (ir nuolat atnaujinami) faktiškai visi man žinomi kortelių (ne tik krepšinio) kolekcijų sąrašai, dauguma kortelių su nuotraukomis. Taigi, iškart gauname informaciją kiek ir kokios kortelės sudaro mūsų renkamą rinkinį, kokius turi insertus arba kiek tam tikro žaidėjo kortelių yra pagaminta (Pvz Mindaugo Kuzminsko šiai dienai yra pagaminta 193 kortelės). 
    Susivedus savo korteles mes (ir kiti naudotojai) matome kiek jų turime, kokia yra kolekcijos, atskiro rinkinio, ar kortelės vertė (informacija apie vertę galima suvesti pačiam, jei patys nevedame gauname vidutinę kitų narių suvestą vertę), statistiką brangiausių turimų kortelių, kokio žaidėjo ir kiek kokios komandos turime, daugiausia turimų kortelių pagal metus, pagal leidėjus ir pan. Taip pat matome istoriją pagal mėnesius, kaip mum sekėsi didinti savo kolekcijas ir kaip kilo jos vertė. 
   Galima atsispausdinti visos kolekcijos ar atskiro rinkinio turimų ar norimų kortelių tvarkingą sąrašą, tai patogu pateikiant numeriukus kitam asmeniui atrinkimui. 
     Galima sudaryti norimų (Wantlist) ir keičiamų/parduodamų (For Sale/Trade) sąrašus. Tai ateityje labai palengvina mainus, tvarkingai naudojantis duombaze, užtenka vieno mygtuko paspaudimo ir matome ko mum reikia iš kito kolekcionieriaus, ar kurias korteles turime jam reikiamas.
    Tinklapis pilnai nemokamas, todėl matysime šonuose ir viršuje reklamas, tačiau jos bent jau man tikrai nelabai trukdo.


   Kortelių suvedimas

  Duombazė išties turi daug funkcijų ir pateikia didžiulį kiekį reikalingos informacijos kolekcionieriui, bet pradėsiu nuo pradžių, šiame straipsnyje trumpai aprašysiu principą, kaip susivesti turimas korteles, ateityje pabandysiu aprašyti daugiau funkcijų. 
     Taigi, po sėkmingos ir trumpos registracijos ir prisijungimo mes patenkame į titulinį puslapį:


   Tituliniame matome dienos kortelę (ji keičiasi kasdien), ir kelis reikalingus mygtukus. Norint suvesti norimą kortelę ar rinkinį spaudžiame "Browse", pasirenkam "Basketball" toliau "Sets". Papuolame į langą su metais:

   Šiame pavyzdyje aš suvedinėjų Hoops 2018-19 bazinio rinkinio turimas korteles, taigi pasirenku šios serijos išleidimo metus, ir patenku į sąraša kuriame išvardinti visi tais metais pagaminti rinkiniai:

   Renkuosi "2018-19 Hoops" rinkinį ir patenku į šios kolekcijos apžvalginį langą, kuriame matome daug įvairiausios informacijos  nuo išleidimo datos, inserto sąrašo (Inserts and Related Sets) iki Video medžiagos apie rinkinį (Videos). 

Toliau spaudžiu "Collection Summary" ir pasirenku  "Add / Update". 


   Patenku į langą, kuriame vykdau suvedinėjimą. Kad kortelė atsirastų jūsų kolekcijoje, reikia tik paspausti ant kvadratėlio šalia kortelės numerio (užsideda varnelė). Taip pat šiame lange suvedu ir korteles kurias noriu keisti/parduoti (šalia kortelės numerio esančio meniu mygtuko renkuosi "Add Another to For Sale/ Trade), arba suvedu korteles kurių ieškau (Add to Wantlist). Yra galimybė suvesti visas iš karto, kilnoti iš vieno sąrašo į kitą ir daugybė kitų funkcijų, kurias pasinagrinėsite bandymo metodu.


    Gryžtate į savo bendros kolekcijos langą paspausdami ant savo naudotojo vardo ir "Collections" parinkties, paspaude "Basketball" matysite renkamų kortelių rinkinių sąrašą, kuri visada galite koreguoti, žiūrėti galerija, atsispausdinti ir pan.
    Jei turite rankose kortelę, kuri neaišku iš kokio rinkinio naudokitės paieškos sistema. Viršuje esančiame "Search" (nustatę šalia sporto šaką) lange suveskite sportininko vardą, ir naudokitės filtru:
Įvesdami kortelės metus, komandą, numerį ar kitus parametrus tikrai nesunkiai ją identifikuosite. 

   Tai tikrai papraščiau negu atrodo iš pirmo žvilgsnio, bet jei vistik iškils klausimų dėl naudojimosi -  klauskite, ateityje planuoju aprašyti daugiau šio tinklapio funkcijų.
   Mano vertinimu, tai tikrai puikus įrankis, kuris palengvina visą kolekcionavimo procesą, ir jį padaro dinamiškesniu ir profesionalesniu. Sėkmės.

Skirmantas Nėnius 


1 komentaras:

  1. kuo daugiau info apie Tradingcarddb – tuo geriau . Dekui , nes tikrai pasitaiko neaiskumu , kai nori ikelti kolekcija

    AtsakytiPanaikinti

2022-23 LKL IR KORTELĖS

       Prasideda jubiliejinis 30 LKL sezonas, žadantis daug intriguojančių kovų ir naujovių. Nustebino ir pradžiugino, kad kuriama „Betsafe-...