Ieškoti šiame dienoraštyje

2019 m. sausio 1 d., antradienis

SUSIPAŽINKITE: MOTIEJUS BAUBLYS

    Domėtis krepšiniu, kaip sporto šaka, pradėjau nuo 2006 m. žiūrėdamas tuometinės Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos varžybas per televizorių, tų pačių metų vasarą vyko ir Pasaulio krepšinio čempionatas Japonijoje.



    Taip užsimezgė meilė pačiam krepšiniui, o kolekcionavimas mano gyvenime atsirado tik 2011 m. kai gavau pirmuosius marškinėlius iš Mindaugo Remino bei nuvažiavau į Druskininkus ir „surinkau“ pilną plakatą autografų iš Jono Valančiūno kartos Lietuvos rinktinės žaidėjų.
   Visas kolekcionavimas prasidėjo, kai atvykau studijuoti į Vilnių 2012 m. Kita aplinka, naujos vietos, nematyti krepšininkai ir arenos, viskas buvo labai įdomu.
    Autografų rinkimas kėlė malonumą. Internete ieškodavausi gražių nuotraukų, jas pasidarydavau ir laukdavau kiekvienų rungtynių. „Medžiodavau“ tiek studentų, tiek moterų, tiek aukščiausių lygų krepšininkus.


    Atsimenu, eidavau į rungtynes, bet laukdavau, kada jos greičiau pasibaigs, kad galėčiau eiti gaudyti krepšininkų, su jais pabendrauti ar pasidaryti nuotrauką.


    Mintis pradėti rinkti marškinėlius kilo galvoje spontaniškai. Kodėl aš negaliu turėti savo marškinėlių kolekcijos? Pasiėmiau kompiuterį į rankas, per facebook‘ą parašiau keletui krepšininkų ir ryte atsikėlęs pamačiau, kad dauguma žaidėjų nori juos padovanoti.
    Vieni įteikdavo realiai po varžybų ar treniruočių, kiti atsiųsdavo tiesiog paštu, bet per kelis mėnesius marškinėlių kiekis išaugo.. Šiuo metu kolekcijoje turiu apie 50 marškinėlių ir apie 330 autografų, tačiau dabar tapau išrankus ir renku aprangas tik žymių krepšininkų ir kad marškinėliai būtų su pavardėmis, o autografus renku tik iš geriausių klubų, todėl kolekcija šiuo metu ne taip greitai auga, bet supratau vieną, kad kokybė yra daug svarbesnė už kiekybę.



    2017 m. rugsėjį nusprendžiau atidaryti „Motiejaus krepšinio muziejų“, kur internetinėje platformoje sukėliau savo marškinėlius, autografus ir kitus su krepšiniu susijusius dalykus.
    Prie savo veiklos niekad nenoriu sustoti ir bandau sugalvoti vis kažką naujo. Ir tai pavyksta. 2018 m. vasario 9 d. įvyko pirmoji oficiali mano surinktų žaidėjų autografų paroda Varėnoje, kuri vadinosi „Medžioklės ypatumai“. Paroda vyko beveik mėnesį, o šią ekspozicijas pamatė ~500 žmonių.
   Šioje parode parodžiau virš 200 autografų, o visa biblioteka, kurioje viskas vyko, buvo papuošta krepšininkų marškinėliais iš mano muziejaus.
   Apie savo veiklą kalbėjau ir TV eteryje, laidoje „Yra kaip Yra“, taip pat ne kartą rašė žurnalai bei laikraščiai.
   Tad šiuo metu mano muziejuje yra – marškinėliai (~50), autografai (~330), kamuoliai (5), taip pat įvairios knygos, lėlės, kortelės, ženkliukai, įvairiausi suvenyrai, bilietai ir t.t.


   Apie mano muziejaus veiklą ir papildymus galima sužinoti socialiniuose tinkluose Facebook: Motiejaus krepšinio muziejus ir Instagram @motiejausmuziejus.

Motiejus Baublys 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

2022-23 LKL IR KORTELĖS

       Prasideda jubiliejinis 30 LKL sezonas, žadantis daug intriguojančių kovų ir naujovių. Nustebino ir pradžiugino, kad kuriama „Betsafe-...